Hei alle medlemmer av Askim PK og besøkende i Hula!
Vi har nå satt opp fire kameraer i Hula i et lukket CCTV-oppsett (Closed Circut TV). Det betyr at inngangen, våpen-/ammorom, standplass og banen m/skiver er kameraovervåket område.
Hovedhensikten med dette er å beskytte medlemmene og skape et trygt og smidig miljø i hula. Med disse kameraene vil alle blant annet kunne følge med på om uvedkommende kommer inn i hula under skyting, og hva som skjer på standplass eller ved skivene. Dette vil øke sikkerheten og tryggheten for skytterne og i tillegg gi en bedre oversikt over f.eks. om det er ledige standplasser på klubbkveldene eller på stevner.
Vi ønsker i tillegg å beskytte både våpen- og ammunisjonslageret vårt bedre. Vi har lenge slitt med å få godkjenning for flere våpen fra politiet, og alle tiltak som sikrer både våpen og ammo bedre vil styrke vår sak.
Lovlighet
Vi er opptatt at vi gjør ting riktig og lovlig. Fordi Hula er et privat og lukket område som ikke er allment tilgjengelig og offentlig er det ikke søkt om konsesjon. I tillegg er det ikke et anlegg som anses å være en «hjemlig eller privat situasjon». Hula er et idrettsanlegg med spesielle sikkerhetshensyn, da det håndteres og oppbevares våpen og ammunisjon. Området er også merket som kameraovervåket område med oppslag om både formål, varighet på opptak og kontaktinformasjon ved eventuelle spørsmål eller klager.
Formålet med overvåkningen og lagring av opptak er å sikre både skyttere, våpen og ammunisjon i hula, og skal kun benyttes til å følge opp og hendelser og brudd på sikkerhetsreglene. Det skal føles trygt å være i Hula. Med mindre det skjer noe alvorlig eller sikkerhetsreglene blir brutt, så vil og kan ikke videoopptak brukes, og vil bli automatisk slettet.
Løsningen er en lukket løsning hvor alle data kun lagres kryptert og beskyttet med passord lokalt i Hula, og ingen data blir eksportert til noen tredjeparter, f.eks. skytjenester. Det vil derfor kun være de få av klubbens styre som har tilgang, som vil kunne se, vurdere og eventuelt ta vare på opptakene utover lagringsfristen.
På grunn av ressurstilgjengelighet og nøkkelpersoners tilstedeværelse i Hula, så er det satt en øvre grense på hvor lenge opptak kan lagres på 30 dager. Dette er lenger enn Datatilsynets anbefaling (ikke krav) på 7 dager, men vurderingen er at måten klubben og anlegget drives på krever mer tid enn dette. I tillegg følges kravene om å gi informasjon via oppslag og informasjonsmail til alle medlemmer og besøkende. Det vil uansett være et fåtall personer som har tilgang til opptakene.
Les gjerne mer om dette på rådgivingssidene til Datatilsynet: Kameraovervåking – hva er lov?